top of page

Balustrade, maar toch strakke lijnen en lichtrijk?


balustrade met glas Laenen

Minimalistische balustrade met inox of metaal

De laatste jaren zijn glasbalustrades steeds populairder geworden in het moderne interieurontwerp. Ze staan synoniem voor een elegante en strakke uitstraling, terwijl ze tegelijk ook functioneel zijn door een veilige afscheiding te creëren tussen verschillende ruimtes. Steeds vaker wordt het gecombineerd met andere materialen zoals inox of metaal. In deze blog bespreken we de voordelen van deze combinatie.

Wat zijn de voordelen van het combineren van glasbalustrade met inox of metaal?

Een van de grootste voordelen van deze unieke en moderne combinatie is dat het zeer duurzaam is. Beide materialen zijn extreem bestand tegen de elementen en dus ook bestand tegen vocht en corrosie. Hierdoor is er doorheen de jaren weinig onderhoud vereist om uw metalen of inox structuur in topconditie te houden.

Een ander voordeel is dat het erg veelzijdig is. Zowel metaal als inox is beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Hierdoor past de combinatie in uiteenlopende interieurs.

glasbalustrade met metalen structuur

Kies voor een verfijnde uitstraling met een glasbalustrade

Glasbalustrades bieden transparantie. Zelfs met een metalen of inox structuur behouden ze deze transparantie, maar dit wordt aangevuld met een verfijnde en verfrissende uitstraling. Hierdoor versterkt deze keuze niet alle

en de functionaliteit van uw interieur, maar ook de esthetiek.


Hoe worden metaal en inox met glas gecombineerd?

Er zijn verschillende ontwerpen mogelijk met deze combinatie waardoor u het helemaal op maat van uw interieur kunt kiezen. Een vaak gekozen optie is dat er een frame rond het glas wordt geplaatst. Dit frame bestaat uit inox of metaal en bedekt de randen van de glasbalustrade. Deze kleine aanpassing is voldoende om uw interieur een moderne uitstraling te geven en de balustrade verfijnd te maken. Een andere mogelijkheid is dat het glas tussen twee buizen wordt geplaatst. Deze optie zorgt voor een eerder minimalistische uitstraling dat past bij moderne interieurs.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Laenen.

30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page