top of page

De vereisten voor het ontwerpen van een buitentrap


Vereisten buitentrapOptimale veiligheid en functionaliteit

Heeft u al eens over een betrouwbare buitentrap nagedacht? In de eerste plaats is een buitentrap bedoeld om een veilige uitgang en vluchtroute te realiseren. De verschillende verdiepingen van een gebouw worden door een buitentrap met elkaar verbonden, zodat iedereen snel het gebouw kan verlaten als dat nodig is. Daarmee wordt uw veiligheid gewaarborgd in geval van calamiteiten en noodsituaties. Behalve een optimale veiligheid en functionaliteit speelt ook het esthetische aspect een rol bij de aanschaf van een buitentrap.


antislip buitentrap

Duurzame materialen met antislip

Buitentrappen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo zijn er buitentrappen van roestvrij staal, gegalvaniseerd staal of aluminium te koop. Deze robuuste materialen geven uw woning een mooie uitstraling en zorgen voor de nodige stevigheid. Daarnaast zijn ze ook onderhoudsvrij. Dit is geen onbelangrijke factor aangezien weersinvloeden vrij spel hebben bij een buitentrap. Let er ook op dat uw buitentrap is voorzien van een antislipoppervlak voor een veilig gebruik. Dit kan worden gerealiseerd door een speciale bewerking van de bovenlaag of door het aanbrengen van extra antislipvoorzieningen.


Vereiste afmetingen en aanwezigheid van leuningen

Om uw buitentrap altijd veilig te kunnen gebruiken, is het goed om rekening te houden met bepaalde trapafmetingen. De vereiste breedte van een buitentrap is 80 cm en de ideale diepte van de treden ligt tussen de 25 en 30 cm. Verder is het belangrijk dat de trap niet te steil is met een als veilig aangemerkte hellingsgraad van 30 tot 35 graden. Vergeet zeker ook niet de leuningen te checken. Stevige leuningen die op een comfortabele hoogte zijn gemonteerd, zorgen voor de nodige ondersteuning.


Goede verlichting bij uw buitentrap

Om de veiligheid te vergroten, is het nodig om te investeren in goede verlichting bij uw buitentrap. Op deze manier is de buitentrap goed zichtbaar en is er altijd voldoende zicht, ook als het donker is. Dat is van cruciaal belang bij noodgevallen waarin iedere seconde telt. Denk daarom ook aan functionele wandlampen, verlichte treden en leuningen. Voor meer informatie of een offerte contacteer Trappen Laenen.


46 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page